Aktiv for Alltid er en ide og et samhold.

Før jeg startet Aktiv for Alltid hadde jeg jobbet som gymlærer på videregående skole, som aktivitetsleder for kommunen og som selvstendig personlig trener (i tillegg til full jobb).

Grunnen til at AFA ble til var at jeg ønsket å skape noe hvor folk faktisk møtte opp på trening, fikk effektiv trening sammen med andre i et inkluderende og motiverende miljø, fikk målbare resultater over tid samt verktøyene til å kunne fortsette på egen hånd “for alltid”.

 

Jeg var møkkalei av å se hvor mange støttemedlemer treningssentrene skapte.

 

Har du tenkt på hvorfor det er så mange mekaniske apparater på treningsstudioene?

Vel, når du omtrent må spenne deg fast i en maskin og bare kan bevege deg i en låst bevegelsesbane er det ganske vanskelig å gjøre noe feil..ikke sant? Og du trenger ikke akkurat veldig mye instruksjon før du kan bruke apparatet?

Så, hvis et treningsstudio fyller en sal med slike apparater er det ikke behov for så mange ansatte.

Det holder med et par “treningsveiledere” som viser vei i apparat-løypa og gir kundene et standard oppsett på 3×12 reps.

Få ansatte og mange medlemmer = masse penger!

Ikke ille i seg selv.. MEN.. Hva skjer? Folk strømmer til i starten av året, klar til å endelig komme i gang med treninga og bli en bedre versjon av seg selv.

Så blir de leid gjennom maskinparken, får standard-programmet sitt og det er det..

Etter noen uker/måneder begynner det å bli kjedelig. Magen og rumpa er fremdeles like stor, det er ingen som motiverer, veileder, gir kostholdsråd, viser deg framgang..

 

Ingen motivasjon + Ingen veiledning + Ingen kostholdsråd + Ingen fremgang = Støttemedlem = enda mer penger til studioet = Hva i faen er poenget!?

 

Såh! Jeg bestemte meg for å lage en motpol..

Et opplegg hvor medlemmene blir motivert, får veiledning, oppfølging på kostholdet og blir målt med et nøyaktig apparat hver måned.

Et opplegg uten støttemedlemmer! Enten møter du opp på trening, eller så må du ut slik at noen andre kan ta plassen din!

 

For det er ikke uendelig med plasser.. Nei, nei, nei.. Det er nemlig en dyktig instruktør som veileder, motiverer og leder hver eneste økt!

Hvis du gjør noe feil får du instruksjon slik at du kan gjøre det rett. Hvis du ikke tar i får du påprakking (på en hyggelig måte 🙂 ) slik at du må fokusere litt mer og ta litt mer i.

 

I starten sa jeg at det var en ide og et samhold.. Vel, Ide-delen har jeg vel forklart, men “samhold”?

 

Aktiv for Alltid er en samling av mennesker som alle jobber mot samme mål: Å få bedre helse, bli sterkere og få en mer velfungerende kropp.

Alle motiverer hverandre, støtter hverandre og presser hverandre. Vi har ei lukket facebook-gruppe KUN for medlemmer hvor det avtales egentreninger, turer og sosiale samlinger.

 

Aktiv for Alltid er ikke for alle. Vi trener hardt men smart. Det finnes ingen spa-avdeling, vi bruker ingen mekaniske apparater og du får ikke lov til å være støttemedlem..

Når du drar hjem etter trening er du svett, sliten og rød i ansiktet.. men du drar hjem med et smil..vel vitende om at du nettopp har trent på en vitenskapelig fornuftig måte, på et nivå som passer deg, sammens med en gjeng flotte folk ledet av en erfaren og kunnskapsrik instruktør..

 

Så hvem er jeg?

 Profilbilde

Jeg heter Bjørn Granum, er Personlig Trener og daglig leder i Aktiv for Alltid AS. Jeg er 39 år, har kjærring og 3 unger (Erlend, Tobias og Mari). Jeg vet med andre ord at hverdagen kan gå i 140 km/h og at trening/kosthold/hvile fort kan havne langt ned på prioriteringslista..

Når det kommer til utdannelse og erfaring så har jeg en bachelorgrad i sportsvitenskap (høres veldig fancy ut ikke sant? 🙂 ), og har jobbet med folk, helse og trening for fylket, i kommunen og nå som selvstendig næringsdrivende. Jeg bør kanskje også nevne at pedagogikk er inkludert i den “graden”..

 

Nok om “speidermerkene”. Når det kommer til meg som instruktør overlater jeg det til kundene mine å fortelle hva de synes om meg og opplegget til Aktiv for Alltid:

Du kan se fler omtaler her: Omtaler

Hvis Aktiv for Alltid høres ut som noe du kunne tenke deg å prøve er det bare å søke om å få en prøvetime. Gruppene er stort sett fulle, men plutselig er det en ledig plass og da vil du få beskjed dersom du har søkt om en prøvetime. Du kan søke om prøvetime her: Personlig Trener i Bodø