L-sit

 

Ganske spesiell tittel på dette inlegget eh? Bildet passer kanskje ikke helt? Så, så, så, les videre..så kanskje du får ei forklaring.. 😀

 

Bjørn.. Hender det seg at du spiser ei sånn stor plate med sjokolade?

Jeg fikk dette spørsmålet av en kunde i morges. Min umiddelbare respons var: “Å jajaja! Så klart!”

Heidi lo høyt og lurte på om det var sant!?

 

Jeg har ikke reflektert så veldig mye på hvordan “folk” ser på meg eller hva de tror om meg, så reaksjonen til Heidi kom litt uventet på meg.

Selv om jeg jobber som Personlig Trener betyr ikke det at jeg ALDRIG spiser usunne ting, ikke fester eller tar meg ei uke treningsfri..

 

Som folk flest tar jeg meg noen øl når helga kommer. Det blir fort litt smågodter, sjokolade og potetgull.. Det hender seg pinadø at jeg tar meg et glass brus!! *Tenke seg til* 😀

 

Om jeg ikke praktiserer det jeg selv preiker? Jo, det gjør jeg, men ikke 100% av tiden.. Tro det eller ei, men jeg har også ting jeg jobber med å forbedre hos meg selv. Faktisk så har jeg masse!

Det å opprettholde en relativt lav fettprosent er ikke en av tingene.. Det er veldig lett for meg siden jeg har praktisert det jeg preiker 80-90% av tiden i mange, mange år. Nei, det er mer ting som;

 1. Å være mer tilstede (legge bort den jævla iphonen oftere!)
 2. Bli flinkere til å hjelpe til med husarbeid hjemme (uten at Hilde må skrive det på en lapp slik at jeg husker det..  😳 )
 3. Kutte ut å impuls-kjøpe den japp-sjokoladen når jeg er på butikken (skal nevnes at jeg har blitt flinkere å kjøpe nøtter/frukt som erstatning)
 4. Å oppdatere denne nettsiden oftere

, og så videre..

 

Når det kommer til dette med den store sjokoladeplata så mener jeg at det handler om balanse. Jeg kan spise hele den plata hvis jeg vil, men det er fordi det er så skjelden jeg gjør det. I tillegg har jeg høy hvileforbrenning som et resultat av mange år med regelmessig styrketrening. Kostholdet mitt er relativt bra 80-90% av tiden og jeg praktiserer periodisk faste. Burde jeg spise den plata – Nei, det er jo bare møkk i den.. Har det noe å si for helsa mi over tid – Nei, jeg spiser det alt for skjeldent..

 

Poenget med bildet hvor jeg tøffer meg med en L-sit? Balanse.

Hvis de valgene du gjør hver dag flytter deg gradvis nærmere målene dine (i livet, i hverdagen, i øyeblikket) kan du gjøre hva du vil.. Noen av de valgene bremser farta litt.. andre aksellererer deg fremover.

 

Hvordan er det med deg? De kostholds-valgene du har gjort til nå i dag.. Har de flyttet deg nærmere eller lengre bort fra målene dine? Har du tenkt på hva målene dine er? Har du skrevet de ned på en lapp?

 

Jeg er et menneske, akkurat som deg. Det som skiller oss, er valgene vi tar. Handlingene. Når alt kommer til alt er vi begge ansvarlig for våre egne handlinger. Skriv ned målene dine samt hvorfor de er viktige for deg og begynn å ta valg som fører til handlinger som beveger deg sakte men sikkert mot oppnåelsen av de ulike målene. Begynn akkurat nå.

 


  1 Response to "Ja, jeg spiser ei plate med sjokolade"

  • Einar (@kubonde)

   Enig, det er “sluttsummen” av alt vi eter/gjør som teller.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.