Når du hører ordet; Trening, hva tenker du på da? Løping? Vektløfting? Fotball?

De fleste av oss forbinder trening og det å holde oss i form med “tradisjonell” trening. Man tar på seg joggeskoene, går ut og løper litt, gjør noen pushups, drar til treningsstudioet og løfter litt vekter etc.

Vel, det finnes andre former for trening som er like viktig (i mange tilfeller mye viktigere!) å inkludere; Balanse, stabilitet og koordinasjon!

Etterhvert som vi blir eldre er dette ferdigheter og egenskaper som virkelig blir viktigere. Gjennom enkle metoder og øvelser kan man unngå at disse forverres, noe som igjen kan føre til at man blir tryggere (ikke redd for å falle). Det vil også hjelpe på hukommelsen, man får “trimmet” hjernen gjennom å øve øye-hånd/fot-koordinasjon, balanse og stabilitet. I tillegg får man lekt!

Løver leker, vær som løveneHvorfor slutter vi å leke? Det er utrolig viktig! Alle disse egenskapene og mer til får kjørt seg under ulike former for lek (lekebryte med ungene/barnebarna/kona 🙂 ).

Under er en video av en kar som heter Stephen Jepson, en 71 åring som har laget seg løyper, leker og verktøy for å utfordre seg selv og ha det gøy. Ta deg 11 minutter fri nå.. Se videoen og la deg inspirere! Lek litt i dag! På jobb (skrem noen? 🙂 ) og når du kommer hjem (herrje litt med barna/kona/mannen)! Løvene leker selv når de er gamle og grå..Vær som løvene! 😀

PS: Hvis du likte inlegget/videoen, del det da vel! En liten kommentar og en “like” er ikke å forakte heller, da får flere se inlegget og videoen!


Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.