Styrketrening med Slynge

Trening med Slynge har lenge blitt brukt mest av terapeuter i forbindelse med opptrening og rehabilitering men begynner nå for alvor å bli populært også i Norge.

Det dukker stadig vekk opp ulike varianter og “pakker”, og selvfølgelig er produktene fryktelig overpriset. De mest populære komersielle slyngene finner du rundt omkring på treningsstudioer. Red Cord og TRX er blandt de vanligste. De fungerer stort sett på samme måte og koster alt fra 1629,- til 4900,-!

Som du så i videoen over kan du lage deg din egen slynge for under 150 kr. Slynga gir deg mulighet til å trene styrke hvor som helst, når som helst.

Hvis du er usikker på hvordan du skal sette opp et styrketreningsprogram kan du lese om det her.

 

Er det trygt å bruke en hjemmelaget slynge?

Noen vil kanskje føle seg usikker på om slyngene tåler ei kroppsvekt på for eksempel 70 – 100kg. Til det kan jeg svare at låsen på lastestroppene jeg kjøpte på biltema tåler over 150kg. Selve slyngene tåler nok mye mer. Jeg har personlig gjort fritt-hengende øvelser med over 40kg i tilleggs vekt, og jeg veier 74kg (totalt 114kg).

Andre føler seg kanskje usikker på øvelser og korrekt utførelse. Her anbefaler jeg å få opplæring av en terapeut eller en personlig trener. Det er en fornuftig invistering som vil bidra til å holde deg i kanon-form livet ut.

 

Hvorfor trene med ei Slynge?

Den mest åpenbare grunnen er friheten. Ei slynge tar nesten ikke plass og veier under 1kg. Den er kjempelett å ta med seg og kan brukes hvor som helst hvor du har tilgang til ei solid dør, et tre, en bjelke eller liknende.

Siden du kan justere lengden på alle tre slyngene, åpner det seg uante muligheter til variasjon i vanskelighetsgrad og øvelses utvalg.

En annen fordel med slyngetrening er at du får aktivisert støttemuskulatur og den dype muskulaturen som sitter helt inne med ryggsøyla. Gjennom å styrke denne muskulaturen blir du mer robust til å tåle større påkjenninger. På denne måten kan man si at man får skadeforebyggende trening “på kjøpet” (forutsatt at man vet hvordan øvelsene skal utføres).

 

Hva slynga Ikke kan gjøre

Som alltid er det du som må ta tak og faktisk bruke slynga. Alene er den bare et treningsverktøy men sammens med ditt sinn og dine handlinger kan den gjøre deg sterkere enn du kan forestille deg! Det holder ikke å lage den, du må bruke den aktivt og kontinuerlig lære deg selv nye øvelser og treningsmetoder, noe du vil gjøre hvis du kommer innom denne nettsiden hver uke!


  5 replies to "Hvordan Lage ei Slynge til Styrketrening"

  • […] deg 3 lastestropper, stoppe innom ei rør-foretning å kjøpe litt utendørs PE-rør og lage deg ei treningsslynge. Den er billig, lett å lage og gir deg mulighet til et vell av […]

  • […] treningsøkta skal ikke ta deg mer enn 30-40 minutter og det eneste utstyret du trenger er ei slynge eller en […]

  • […] du ikke slynge, Bjørn lærer deg å lage en slynge på 1 -2 -3 !   Se her hvordan det gjøres Dette innlegget ble publisert i Info, Motivasjon, Pausetrim med stikkord styrketrening, trening […]

  • Birte Myle

   Kjempe fin video. Men nå har jeg kjøpt en slynge fra slynge.no. Så da er det for sent 🙂

   • bjorngranum

    Takk for det! Men da er det jo bare å peise på med treninga da? 🙂 Så bra ut de slyngene dær.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.