Et verktøy jeg bruker mye, både med kundene og når jeg trener selv, er slynge. De kommer i alle mulige varianter og er som oftes veldig overpriset (noen koster opp mot 2000kr!).

Jeg foretrekker min hjemmelagde versjon siden den koster under 200kr, er veldig solid og kan brukes til alt fra ren styrketrening til uttøyning.

De første øvelsene i videoen viser deg styrkeøvelser som passer inn i 5-punkts lista jeg har beskrevet her.

Det du skal huske på når du bruker slynga er at alle øvelser du gjør vil ha et element av ustabilitet. Dette innebærer at tradisjonelle øvelser som pushups og planke blir anderledes teknisk og stiller større krav til stabiliserings muskulaturen din. Øvelsene vil også bli tyngre på grunn av ustabiliteten, noe som vil gi deg meget gode styrke økninger over tid.

Mange av øvelsene i videoen er nok for vanskelig for mange men jeg tok de med for å vise at man kan bruke ei slynge samt sin egen kroppsvekt som motstand veldig lenge før det blir “for lett”.

For å forandre vanskelighetsgraden under slyngetrening vinkler man bare kroppen sin mer, eller mindre, relativt til underlaget.

I pushups kan man for eksempel starte stående med en svak vinkel. På denne måten blir øvelsen veldig lett og man kan gjøre den uten å få svikt i korsryggen. Etterhvert som man blir sterkere og mer komfortabel med øvelsen kan man gjøre vinkelen brattere slik at man får mer utfordring.

Slynga er også godt egnet til å gjøre en-hånds og en-fots øvelser. Hvis du for eksempel har litt vondt i ei skulder kan du altså gjøre pushups med en hånd (oppreist med svak vinkel), og spare den vonde skulderen. En-fots øvelser er også veldig nyttig for å opparbeide bedre balanse og støttemuskulatur i ankel- og kne-ledd.


    1 Response to "Personlig Trener i Bodø viser slynge-øvelser"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.