Slynger og taustiger gjør hjemmetreningen mer moro og man får neste ubegrenset med muligheter hva øvelser angår.

 

Hvordan gjøre øvelsene vanskeligere/lettere?

I starten er det enklest å bare flytte seg, slik at vinkelen på kroppen blir større/mindre. Man vil få litt ulik muskelbruk med denne metoden siden kraften går igjennom kroppen i en annen bane (klønete forklart, men ved for eksempel pushups kan man gjøre det lettere ved å reise seg opp og gjøre de i en skrå vinkel forover. Dette vil naturlig nok stille større krav til stabiliseringsmuskulatur, i tillegg må latissimus jobbe mer for å holde deg i posisjonen. Man får altså mindre belastning i de musklene man er ute etter å trene; bryst/armstrekere/sagmuskulatur/skuldre, men noe mer belastning på støttemuskulatur.

På sikt blir du sterkere og kan bruke samme øvelse men legge til litt ekstra vekt. Det kan være vektplater som du henger i et dips-belte, en vekt-manual mellom anklene, sandsekker i en gammel ryggsekk, fantasien setter begrensningene.

Et tredje alternativ er å bruke strikk. Strikkene kan brukes til å gjøre øvelsene lettere eller vanskeligere. En av de mange fordelene ved å bruke strikk er at belastningen blir progressivt høyere jo lengre strikket tøyes. I en vanlig kroppsvektøvelse som pushups er belastningen størst fra gulvet, så blir den progressivt lettere jo nærmere arbeidsmusklene kommer full sammentrekning. Med et strikk vil man få “bonusen” med at disse musklene må jobbe enda hardere gjennom hele øvelsen. Hvilke strikk, hvordan du skal bruke de og så videre, skal jeg vise i et framtidig innlegg.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.